Naturalnie słodki sernik idealny na obecne upały Jest aksamitny, lekki i naprawdę smaczny mimo braku tłuszczu i spodu. Taki przyjemny deser dla dbających o linię. Do jego przygotowania użyjcie bananów bardzo dojrzałych. Kawałek to tylko 155 kcal i aż 22 g białka.
Składniki na małą blaszkę:
- 750g sera twarogowego na sernik o niskiej zawartości tłuszczu (do 7%) np. Emilka
- 3 dojrzałe, duże banany
- 3 czubate łyżki substancji słodzącej np. ksylitol, erytrytol albo w mniejszej ilości stewia
- 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru
- 2 jaja kurze
- czubata łyżka kakao
Ser zmiksować z jajami, bananami, budyniem i substancją słodzącą. 3/4 masy przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, do reszty masy dodać kakao, wymieszać i wlać do środka sernika tworząc dowolne wzorki. Piec w 160 stopniach ok 1h przykrywając w połowie czasu pieczenia folią. Sernik zostawić w ciepłym piekarniku na kolejną godzinę, następnie wyjąć i schować do lodówki na noc.
Smacznego!
ciekawy przepis, mnie by się przydał przepis na sernik bez twarogu:P
Wygląda zachęcająco
lubię takie serniczki, a już szczególnie z dodatkiem kakao
Wygląda apetycznie
Oj dobry musi być taki lekki w te upały
świetny:) ja się częstuję jak mogę;)
Smakowałby ♥
Wszystkie składniki mam więc sprawdzę smak tego wspaniałego serniczka 😀
super przepis
Zamiast cukru można dodać miód ?
Kolejny super przepis. Kremowy, delikatny, zaspokaja chęć na coś słodkiego. Teraz dopiero zrozumiałam skąd te dodatkowe kilogramy: białą mąka,tłuszcz, cukier. Lubię dobre jedzenie, jestem smakoszem dlatego te przepisy to wspaniały pomysł. Nie myślę o dodatkowych słodyczach. Słodyczoholicy otwarci na nowe smaki powinni spróbować. Koniecznie!!! Bardzo dziękuję.
Nie ma za co! To też mój ulubiony sernik