Pasta fasolowa

Super szybka pasta fasolowa – fit alternatywa dla tłustych, kupnych past i serków. Jest pyszna, lekko orzechowa i najlepiej smakuje na żytnim, razowym chlebku, który wszystkim polecam. Jeśli nadal jadacie pszenny chleb, to przestańcie 🙂 Przy dolegliwościach po spożyciu razowego chleba poleca się graham i orkisz. A jeśli nie macie żadnych bólów żołądka po pełnoziarnistym pieczywie, to róbcie taką pastę i spróbujcie fasoli w innym wydaniu. Mniam!

Porcja na 1 małą kanapkę dostarcza:

  • 54 kcal
  • 4g weglowodanów
  • 3,5g tłuszczu
  • 2g białka

Składniki na mały słoiczek:

  • 2 łyżki orzechów arachidowych lub migdałów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju/ oliwy
  • 1 puszka fasoli białej odsączonej z zalewy

Po prostu wszystko zmiksuj i smaruj kanapki. Koniec!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *