Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym

Rozgrzewająca, słodko- ostra, niskokaloryczna zupa. Idealna na obiad z grzanką lub na kolację. Bogactwo witaminy A i potasu. Z podanego przepisu wychodzą 4 porcje. Wartości odżywcze jednej porcji:

  • 88 kcal
  • 1,5g błonnika
  • 6,5g węglowodanów
  • 7g tłuszczu
  • 1g białka

Składniki na cały garnek:
  • 3 średnie marchewki
  • 1/4 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 100ml mleczka kokosowego
  • łyżeczka oleju rzepakowego
  • płaska łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki papryki ostrej
Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek przez minutę, dodać kawałki marchewki, zalać 3 szklankami wody i gotować do zmięknięcia ok 45 minut. Dodać mleczko kokosowe, doprawić i zmiksować na krem.
Smacznego!

 

4 thoughts on “Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *